Wat was je mooi 2018! - Ela Grooteman

Echt waar, 2018 was, ondanks dat ik net pas hersteld bent van een zware longontsteking een fantastisch jaar. Ik heb diverse dingen van mijn bucketlist kunnen afstrepen. Soms weet je geen eens meer dat je ooit een wens of doel voor ogen had, dat weet je weer als het van binnen begint te kriebelen.  

Toen ik 20 jaar was wilde ik graag mijn vrachtwagen rijbewijs halen. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf en net een vrachtwagen gekocht. Dat leek mij ook wel wat, als vrouw (meisje) achter het stuur van zo’n grote bak. Het kwam er niet van, want binnen een jaar bleek dat het laten rijden van de vracht veel voordeliger was. Daarna is die wens om die grote bak te besturen weg gezakt.
Tot afgelopen jaar, toen ik de vraag kreeg of ik mee wilde naar het hoofdkantoor van Volvo Trucks in Zweden. Toen ik het programma onder ogen kreeg, werd ik zo blij als een klein kind. Mijn droom ging 22 jaar later toch uitkomen! Ik mocht in een Volvo vrachtwagen van ruim 30 meter lang rijden, volgeladen met boomstammen, hij woog ‘slechts’ 78 ton. Nu ik het zo schrijf krijg ik er weer kippenvel van, dat was echt zo gaaf. 

Eén van mijn hoogtepunten van 2018. 

Hoe was jouw 2018?

Kijk je tevreden terug en ga je gewoon op dezelfde wijze door in 2019? Of ga je dingen anders doen.
Je zult er vast bij stil gestaan hebben in de afgelopen periode, net als de rest van Nederland ;-).  

Een goed moment om jezelf een aantal vragen te stellen. Dit kun je doen aan de hand van de stoplicht methode. 

1. Wat heb je afgelopen jaar gedaan, waar je echt mee wilt stoppen (rood licht).
2. Wat heb je gedaan waar je blij mee bent en wat je wilt voortzetten (oranje licht).
3. Wat zou je heel graag in het nieuwe jaar willen gaan doen wat je nog niet eerder gedaan hebt (groen licht).

In 2018 heb ik ontzettend veel en hard gewerkt. Maar met zoveel plezier, aan zulke leuke projecten en met enorm toffe mensen, dat het niet voelt als werken. Het kost me geen moeite, het geeft mij juist enorm veel energie. Natuurlijk ben ik wel eens moe maar ik weet waarvoor ik het doe. 

Daar waar een paar jaar geleden iedereen zei ‘go with the flow’, merk ik dat ik veel beter functioneer als ik doelen voor ogen heb. Daar kan ik naar toe werken. En het geeft een enorme boost als ik een doel bereikt heb. Dit kan ook jij toepassen. Je zal merken dat het je meer genoegdoening geeft. En weet je, vaak kom je er dan gewoon achter dat je veel meer kan dan dat je zelf ooit voor ogen had. Je gaat steeds een stapje verder uit je comfortzone. Het hoeven geen grote doelen te zijn hoor, het mogen ook kleine doelen zijn. Haalbare doelen. 

Ik vind altijd dat je successen mag vieren en dat doe ik graag met bubbels. In de foto bij dit bericht staan diverse mensen die bijgedragen hebben aan mijn geluk van afgelopen jaar (en heel veel mensen ontbreken ook). Ik ben trots op het feit dat ik mezelf afgelopen jaar weer beter heb leren kennen. Dat ik de dingen kan doen die ik nu doe, zonder dat ik me schuldig hoef te voelen. Ik voel me krachtiger dan ooit. Daardoor kon ik op een podium staan en een presentatie geven aan ruim 150 mensen. Kon ik super toffe opdrachten binnen halen en veel meer genieten van alles waar ik mee bezig ben. Ook privé heb ik een heerlijk jaar gehad met de kinderen, familie en vrienden. En ik ben weer verliefd! Alles is mogelijk, echt waar! 

En dat gun ik jou ook. 

Nee ik ga je niet zoals veel ondernemers een nieuwjaarsdeal aanbieden. 
Het enige wat ik je wens is dat jij in 2019 stil gaat staan bij de dromen die jij graag uit wilt laten komen. 
Al is het iets kleins, al is het iets groots. 
Ik ben er 100% van overtuigd als je iets wilt je het echt kan waarmaken. 

Voor 2019 wens ik dat al jouw dromen uit mogen komen.

Lieve groet,
Ela Grooteman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ela Grooteman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders