Wat heeft een legpuzzel nu te maken met jouw eigen bedrijf? - Ela Grooteman

Bij een legpuzzel beginnen de meeste mensen met de hoeken en de kantjes. Iets wat je ook doet als je een bedrijf start. Je denkt na over het formaat van het bedrijf, hoe groot wordt het, hoeveel wil ik investeren (100 stukjes of een puzzel van 10.000 stukjes).

Vervolgens ga je puzzelen en bouwen.
Je legt een paar puzzelstukjes aan elkaar en dat voelt toch lekker. Zeker als de hele buitenkant af is en het formaat duidelijk een vorm aanneemt. Je weet dat je op de goede weg zit en verder kan gaan bouwen. Zo vallen er in jouw onderneming ook steeds kwartjes, toch?. Je weet steeds beter hoe je alles wilt gaan doen en je ziet al steeds meer de vorm voor je.

Je legt de puzzel weg om er later weer mee verder te gaan.

Vaak zien we puzzelstukjes die bij elkaar horen, die leg je aan elkaar, alleen zie je op dat moment nog niet waar dat stuk daadwerkelijk in de puzzel past. Dat inzicht krijg je later pas.

Dat ene stukje wat je maar steeds niet kan vinden. Opeens valt je oog op een stukje in de doos en ja hoor, in 1 x het juiste stukje. Een stukje waar je al die tijd overheen had gekeken en nu zie je het wel opeens.

Of dat stukje wat bij nader inzien toch niet goed bleek te liggen en verwisselt moet worden met een ander stukje. Daardoor paste andere stukjes niet en bleef je maar vastlopen.

Volgens mij zijn er dus heel veel overeenkomsten tussen een legpuzzel en het starten van een eigen bedrijf.

Zie jij ook de vergelijking?

PS overigens vind ik puzzelen zeer verslavend, net als werken aan mijn eigen bedrijf 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ela Grooteman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders