Ga je mee op reis? - Ela Grooteman

Ga je mee op reis?

De kinderen hebben een studiedag en we besluiten naar het Rijksmuseum in Amsterdam te gaan. Het is lekker weer en alhoewel Jesper eerst niet zo heel veel zin had zegt hij na een poosje dat hij blij is dat hij meegegaan is.

De auto parkeer ik altijd bij een P + R, dan kan ik voordelig parkeren en met de tram het centrum in. Wij genieten daar altijd van. De diversiteit aan mensen, het uitzicht en de route door de stad. Heerlijk, mooi zitten en er gebeurt altijd wel iets. Zelf heb ik overigens 13 jaar in Amsterdam gewoond en Jesper is in de hoofdstad geboren.

Een trein, tram of busroute nemen is niet lastig als je weet hoe de lijnen lopen en hoe het vervoer werkt. Daarom laat ik de kinderen ook altijd naar de route kijken en zelf nadenken (ze kunnen dat alvast maar leren).

Het openbaar vervoer kan je prima vergelijken met het opzetten van een eigen bedrijf.
Je stapt op bij station A en je weet dat je naar het eindstation wilt, daar waar je vrijheid, veel geld en een fantastisch bedrijf hebt.

Maar hoe ga je daar komen?
Neem je de sneltrein en raas je iedereen voorbij?
Stap je over en kom je nieuwe klanten tegen die je op pikt.
Misschien kom je onderweg wel collega’s of concullega’s tegen, doe je een verkeerde overstap of ben je te ver doorgereden en heb je de juiste aansluiting gemist? Misschien doe je wel hele goede investeringen of ervaar je leermomenten (lees de minder goede investeringen).

Linksom, rechtsom, soms staat het signaal op rood, soms op groen.

Uiteindelijk kom jij er wel, ook met je eigen bedrijf.

Wil je graag dat ik een keer mee kijk naar jouw routeplan of wil je samen met mij een route uitstippelen, dat kan.
Stuur me een email op ela@elagrooteman.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ela Grooteman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders