5 tips om je dromen uit te laten komen - Ela Grooteman

5 tips om je dromen uit te laten komen

Kan het echt? Je dromen waar maken? Ik ben ervan overtuigd dat het kan. In de vorige blogs heb ik geschreven over moodboards. Een moodboard of visionboard helpt je namelijk om je dromen te visualiseren. In deze blog wil ik je meer tips geven die je dagelijks helpen om jouw dromen waar te maken.

  1. Praat over je dromen

Ik hoor je denken, dat is toch zo moeilijk niet. Nou, misschien niet nee. Maar voor veel mensen wel. Soms ben ik enorm verbaasd als een goede bekende zegt, ons huis is verkocht, we gaan een vrijstaand huis bouwen. Terwijl ik ze daar nog nooit over gehoord heb. Of iemand die voor zichzelf begint en dat al jaren lang een gekoesterde onuitgesproken wens is. Als je jouw dromen bespreekt gaat het voor je leven. Als je spreekt over jouw dromen komen ze sneller uit. Hoe dat komt? Dat komt omdat mensen je heel graag willen helpen. Je zal niet de eerste zijn waarbij een goede vriend zegt joh ik ken nog wel iemand die je kan linken met iemand die jou verder kan helpen.

Download hier GRATIS de eerste 2 hoofdstukken van het boek IN 10 STAPPEN VAN STIEKEM DROMEN NAAR ECHT DOEN, zodat je meteen aan de slag kan om jouw dromen te realiseren. 

2. Vraag om hulp

Oké hulp vragen is jarenlang niet mijn sterkste kant geweest. Eerlijk toegeven, ik dacht altijd dat ik alles zelf moest doen. Als 2 jarige riep ik dat al de hele dag: ZELLUF DOEN. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en daarin werd door het hele gezin altijd hard gewerkt. Wij hadden de ‘niet lullen maar poetsen’ metaliteit. Gewoon doen. Uit proberen en van fouten konden we leren. Ik heb jarenlang alleen gewoond en moest alles ook gewoon zelf doen. Inmiddels weet ik dat het veel beter is om hulp in te schakelen. Niet alleen bij het uitkomen van mijn dromen, maar gewoon met alles eigenlijk. Mensen vinden het heel fijn om anderen te helpen. Daarnaast is het onmogelijk om overal goed in te zijn. Dus, loop je ergens tegen aan, vraag gewoon om hulp. Het zal in het begin misschien moeilijk zijn, maar probeer het eens en kijk en voel hoe dat voor jou voelt.

3. Maak een stappenplan

Als je iets wilt bereiken en je bent niet het type dat het gewoon gaat doen. Maak dan een stappenplan. Ik adviseer je om een deadline te stellen. Vanaf die datum ga je achteruit bekijken wat je allemaal moet doen. Wil je bijvoorbeeld als je met pensioen gaat een boot kopen, reken dan uit wat je elk jaar moet gaan sparen. Wil je een boek schrijven, bedenk wanneer je het in de boekwinkel wilt hebben en ga dan uitrekenen wat je in de aanloopperiode naar jouw deadline gedaan moet hebben.

—-> download nu gratis de eerste 2 hoofdstukken van het boek in 10 stappen van stiekem dromen naar echt doen. <—-

4. Stop met wat niet werkt

Klinkt simpel toch, stop met wat niet werkt. Maar hoe komt het dan toch dat we allemaal wel eens last hebben van uitstellen. Van faalangst. Van het toch niet doen, want tja wie ben ik nu om dat toch te doen. Als je echt iets wilt ga er dan voor. Laat je niet afleiden door mensen om je heen, je innerlijke discussies die zich in je hoofd afspelen of verslavingen zoals social media of video games. Stop met wat niet werkt en ga je dromen achterna. Alleen jij kan dat doen hoor, iemand anders niet!

5. Blijf altijd positief

Als jij positief bent over jouw dromen dan gaat het zeker goedkomen. Denk maar aan de wet van de aantrekkingskracht. Wat jij uitstraalt in je denken, je doen, je bewegen, in je alles, dan krijg je dat terug. Stap jij ‘s ochtends enthousiast en met goede zin je bed uit, dan wordt het een prachtige dag. Stap jij op en heb je direct al negatieve gedachten, dan komen die vast en zeker uit.

Of je nu denkt dat je het wel kan of niet kan, je krijgt altijd gelijk.

~Henri Ford~

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Afgelopen zomer was ik nog druk aan het schrijven in mijn schrift. Inmiddels ligt het script van mijn boek bij de eindredactrice. Ik had al jaren de droom om een eigen boek te schrijven, steeds pakte ik niet door. Nu wel. Het script ligt bij de eindredactrice en vanaf begin december 2019 is mijn boek te koop! Wil jij ook jouw droom waarmaken, lees mijn boek? De eerste 2 hoofdstukken krijg je nu GRATIS. Download ze hier.

YES in deze blog heb ik je 5 tips gegeven om jouw dromen uit te laten komen.

  1. Praat over je dromen
  2. Vraag om hulp
  3. Maak een stappenplan
  4. Stop met wat niet werkt
  5. Blijf altijd positief

Oké je hebt deze blog gelezen omdat je dromen uit wilt laten komen. Nu is de beurt aan jou! Welke van deze 5 tips spreekt jou het meeste aan en waarom?

Zoals ik al vaker heb aangegeven geloof ik in het principe van geven. Om deze intentie kracht bij te zetten heb ik een cadeau voor jou. Voor iedereen die een comment achter laat heb ik een gratis download van de eerste twee hoofdstukken van mijn boek In 10 stappen van stiekem dromen naar echt doen.

Daarnaast krijgt iedereen die in oktober een comment achterlaat een gratis lot. Onder alle mensen die een comment achter laten verloot ik een hardcopy van mijn boek t.w.v. 17,50.

Als laatste ontvang jij als je een comment achterlaat direct een link naar mijn 3 stappen videoserie t.w.v. 197 euro. In deze videoserie ontdek jij hoe jij jezelf op nummer 1 kan zetten. Hoe je stopt met pleasegedrag en voor jezelf kan opkomen. Hoe jij meer vertrouwen, plezier en lef krijgt. En nog veel meer.

Het delen van mijn blogs onder jouw kennissen voor wie dit waardevol is stel ik enorm op prijs.

Ik hoop je snel een keer te ontmoeten. Mochten we nog niet gelinked zijn, voeg me gerust toe aan je netwerk.

Make Your Own Magic, every day!

Lieve groet, Ela

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Over Ela Grooteman:

Gepassioneerd Ondernemer, Entrepreneur, Motivational Speaker, Magic Maker. Bedenker van de B.Y.B. methode waarmee ik jou als ondernemer verder help daar waar jij vast loopt. Schrijfster van het boek in 10 stappen van Stiekem dromen naar Echt doen, waardoor jij jouw dromen kan najagen en met meer lef, plezier en zelfvertrouwen je leukste leven kan leven. Make Your Own Magic, every day.

Ondernemende vrouwen begeleiden in het laten uitkomen van hun dromen. Dat is mijn passie. Ik ben er van overtuigd dat elke vrouw veel meer in zich heeft dan ze ooit kan durven dromen. Vandaar mijn boek In 10 stappen van stiekem dromen naar echt doen. Het is mijn wens dat alle vrouwen van Nederland beter voor zichzelf zorgen, zich niet meer wegcijferen, maar in hun kracht gaan staan. Als je als vrouw in je kracht staat, gebeuren er magische dingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ela Grooteman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders