10 redenen om naar een retreat te gaan - Ela Grooteman

10 redenen om op retreat te gaan

Heb jij wel eens mee gedaan aan een retreat of retraite? Of misschien denk je er wel eens aan maar weet je niet zo goed wat je verwachten kunt. Tijdens een retreat is het de bedoeling om zelfreflectie te doen en vooral veel nieuwe inzichten op te doen. Dit kan op veel manieren, in een luxe omgeving, een yoga, mindfullness, detox of gezondheidsretreat maar het kunnen ook stilte dagen, weekenden of weken zijn. In het woord reTREAT zit treat, jezelf trakteren, verwennen. Ook dat mag tijdens een retreat. Zelf heb ik diverse keren aan uiteenlopende retreats mee gedaan. Elke keer bracht het mij veel energie, ook rust en was het keer op keer een ervaring die mij voor altijd bij blijft. Twijfel je nog? Lees snel 10 redenen om deel te nemen aan een retreat.

1. Echt even tijd voor jezelf

In de hectiek van de dag vergeten we onszelf vaak. Als je te lang niet stil staat bij jezelf kan er stress of zelfs burn out ontstaan. Tijdens een retreat hoef je niet te denken aan wat er thuis allemaal gebeurt. Je bent in een andere omgeving waar je niet gestoord wordt door een partner, kinderen, het huishouden of de post.

Je mag jezelf op de nummer 1 plek zetten.
Genieten, tijd voor jezelf en niemand om je over te bekommeren. Laat jezelf eens lekker verwennen.

2. Met gelijkgestemden kom je verder

Tijdens het retreat ben je met andere mensen die ook daar zijn voor zichzelf, je bent er allemaal met hetzelfde doel. Het is fijn om te sparren, elkaar te motiveren en te steunen. Door een gesprek aan te gaan met iemand die je nog niet kent komen vaak de mooiste inzichten.

3. Stap uit je vertrouwde omgeving

In je eigen omgeving is alles hetzelfde en word je makkelijk afgeleid. Juist door naar een andere omgeving te gaan sta je veel meer open voor nieuwe inzichten. Dit in combinatie met de nieuwe mensen om je heen, de rust en ruimte die je krijgt. Daar ontstaan mooie nieuwe dingen uit.

4. Kom uit je comfortzone

Uit je vertrouwde wereld stappen kan best spannend zijn. Maak je geen zorgen, een retreat is helemaal niet eng. Waar we meestal bang voor zijn is echt eens tijd aan onszelf besteden. Oprecht jezelf verwennen, stil staan bij jezelf, jezelf op nummer 1 zetten. Durf jij het aan?

5. Beleef plezier en lol

Tijdens een retreat ga je aan de slag met jezelf. Je komt vast en zeker tot de ontdekking dat er ook heel veel gelachen wordt. Om dingen uit het verleden of briljante ideeën voor de toekomst. Wat het ook is. Een retreat is gezellig, plezierige en met focus op positieve zaken. Geef jezelf een liefdevolle schop onder je kont en ga de uitdaging aan.

6. Ontdek innerlijke rust

Stress op het werk, volle agenda’s, een druk sociaal leven (zowel online als offline). De jaren vliegen voorbij en soms voelt het alsof je helemaal niet verder komt. Een retreat is de ideale manier om even te onthaasten, je drukke leven los te laten en je batterij weer eens goed op te laden.

7. Leer jezelf beter kennen

Tijdens een retreat is er ruimte en zijn er oefeningen om aan zelfreflectie te doen. Door oefeningen leer jij jezelf beter kennen. Je hebt een aantal dagen om er rustig over na te denken zonder dat je gestoord wordt. Een moment voor jezelf om alles wat je in je hoofd zit op een rijtje te zetten.

8. Investeer in jezelf

Pas als jij gelukkig bent kun je andere mensen om je heen gelukkig maken. Veel mensen lopen met een ontevreden gevoel rond. Ze zitten veel in hun hoofd met vragen als ‘Is dit het nu?’. Tijdens een retreat kom je er achter wat jij belangrijk vindt. Al het geluk zit in jezelf, niet in een ander. Je krijgt tips om je verder te helpen. Een retreat is een investering in jezelf in tijd en geld. Je kunt er de rest van je leven op terug kijken en profijt van hebben.

9. Je weet nooit wat er gaat gebeuren

Als je open staat voor wat er op je pad komt haal je het meeste uit jouw retreat. Misschien is het spannend om alleen op stap te gaan en heb je geen idee wat je te wachten staat. Maar met de juiste groep mensen, de juiste begeleiding en de juiste omgeving ga jij er zeker heel veel uit halen. Weet dat een retreat je altijd iets oplevert.

10. Jij bent het waard

Iedereen verdient het om zichzelf een retreat cadeau te doen. Gun jezelf in ieder één keer in je leven de bijzondere ervaring van een retreat. Een belevenis en ervaring die je de rest van je leven bij blijft. Gewoon omdat jij het waard bent!

Programma

Je kunt vanaf 15.00 uur inchecken in je hotelkamer. 

Om 16.00 uur begint het programma met koffie/thee en wat lekkers. 
Uiteraard hebben we een kennismaking met elkaar op een hele andere wijze dan dat je normaal gewend bent.

Daarna gaan we aan de slag met de eerste visualisatie.

Tijd voor een heerlijk diner buffet. Er is volop keuze in vlees, vis, vegetarisch, groente, voorgerechten en nagerechten. Laat een heerlijk stukje vlees voor je ter plaatse bakken, grillen of wokken. 

Bij het diner zit 1 drankje inbegrepen en koffie of thee.

Na het diner heb je tijd voor jezelf. Maak lekker gebruik van de faciliteiten van het hotel zoals de wellness, sauna, zwembad, fitness of wandel lekker aan het strand. Gebruik van de beautysalon kun je optioneel bijboeken tegen betaling.

Geniet zelf of met de groep van een overheerlijk ontbijt op het moment dat jij dat wilt. Ben jij een vroege vogel dan kun je jezelf uitstekend vermaken buiten of binnen bij één van de hotel faciliteiten. 

Om 10.00 uur start het dagprogramma. 

Rond 12.00 uur staat er een heerlijke lunch voor ons klaar. 

Na de lunch is er vrije tijd om even lekker iets voor jezelf te doen. Rond 15.30 uur gaat het middagprogramma weer verder. 

Er staat wederom een heerlijk uitgebreid diner buffet voor ons klaar. We eten gezamenlijk en ook vandaag zit er 1 drankje en na het eten een koffie of thee in de prijs inbegrepen. 

Na het eten is er tijd voor jezelf. Je kunt relaxen op je kamer, aan het strand, of misschien ga je liever nog even het café in of een uurtje bowlen. Alles is mogelijk. 

Na het ontbijt op zondagmorgen gaat het programma om 10.00 uur verder. 

Rond 12.00 uur nemen we afscheid van elkaar. 

Algemene informatie

Locatie

Hotel Zuiderduin (4*) Egmond aan Zee

Vervoer

Gratis parkeren obv beschikbaarheid.
Met OV goed bereikbaar

Eten & drinken

Overnachting, eten en drinken is inclusief

heb je nog vragen?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Egmond aan Zee, Hotel Zuiderduin, Zeeweg 52

FB

Cookies, we love them. Jij ook? We zijn verplicht je deze vraag te stellen, helaas. Na deze melding gaan we gewoon weer met een bikini body de zomer in.

Privacy policy